شغل طلا سازی در ترکیه
شغل طلا سازی در ترکیه بااصالت و هویت این کشور گرهخورده است؛ بهنحویکه طلاسازان ترکیه نقش بسیار مؤثری در پیشبرد اهداف اقتصادی این کشور دارند. ترکیه با دارابودن رتبه دوم پس از ایتالیا در تولید و صادرات طلا و جواهر سهم عظیمی از بازار جهانی را به خود اختصاص داده است. صادرات طلا و جواهرات از قدیمالایام توسط تجار ترکیه انجام میگرفت اما نمیتوان از اهمیت نقش طراحان و سازندگان جواهرات در این بازار چشمپوشی کرد. این صنعت از مهمترین و اصلیترین صنایع موجود در این کشور است که بیانگر ارزش بالای شغل طلا سازی در ترکیه است. اگر میخواهید بیشتر با این شغل آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.
جایگاه شغل طراحی و ساخت طلا در کشور ترکیه چگونه است؟
کشور ترکیه همیشه جزو شناختهشدهترین کشورهای واردکننده طلا بوده است بهطوریکه در سال ۲۰۱۷ میلادی این کشور رکورد بالاترین نرخ واردات طلا در ماه را در مقیاس جهانی به خود اختصاص داد. اهمیت طلا در بین مردم این کشور بسیار بالا است. بهنحویکه بیشتر شهروندان ترکیه برای حفظ ارزش داراییهای خود ترجیح میدهند تا آنها را به طلا و جواهرات زینتی تبدیل کنند.
این عنصر باارزش و چشمنواز بهعنوان محبوبترین فلز پایه در صنعت تولید زیورآلات در ترکیه شناخته میشود. از دلایل پیشرفت شغل طلاسازی در ترکیه میتوان به این نکته اشاره کرد که حتی طبقه متوسط و رو به پایین مردم نیز همواره از گونههای مختلف طلا در زندگی روزمره و مراسمهای خود استفاده میکنند. این افزایش تقاضا موجب افزایش عرضه و رونق بازار جواهرسازی ترکیه می شود.
تأسیس و فعالیت مؤسسه GIA در کشور ترکیه
خریداران در هنگام خرید طلا و جواهرات به نکات خاصی توجه میکنند که زیبایی محصول یکی از اصلیترین آنها است. صنعتگران برجسته به جهت رقابت در این بازار باید طرحهای جدید، پیچیده و خاصی را از حیث زیباییشناسی ارائه دهند که حاکی از دشواریهای شغل طلاسازی در ترکیه است.
با گسترش صنعت طلاسازی در کشور ترکیه نیاز به ایجاد یک بستر آموزشی مدرن و مورد اعتماد جهت پذیرش و تربیت صنعتگران این حوزه بسیار موردتوجه قرار گرفت. بهواسطه فعالیتهای چشمگیر طلاسازی مؤسسه گوهرشناسی ایالات متحده آمریکا The Gemological Institute of America شعبه را در این کشور تأسیس کرد. دورههای آموزشی GIA جزوه معتبرترین کارگاههای آموزش جواهرسازی در ترکیه است.
این دورههای آموزشی در کشور ترکیه بسیار موردتوجه و استقبال طراحان و علاقهمندان این حوزه قرار گرفت. این دورهها علاوه بر تربیت و آموزش صنعتگران جدید در ارتقاء مهارت و توان صنعت گران کهنهکار این حوزه نیز نقش چشمگیری را ایفا کرده است. از مهمترین دورههای آموزشی این مرکز میتوان به دوره تخصصی تراشکاری بر روی الماس اشاره کرد که مهارت لازم برای شغل طلاسازی در ترکیه را به بهترین نحو ممکن در اختیار علاقهمندان و متقاضیان این حوزه قرار میدهد.
طراحی جواهرات در ترکیه
بدون شک پیشرفت صنعت طلا، جواهرات و سنگهای قیمتی در کشور ترکیه عوامل گوناگونی بستگی دارد. شاید بتوانیم مهمترین عامل پیشرفت این صنعت را نحوه طراحی جواهرات زینتی بدانیم. زیبایی چشمگیر زیورآلات این کشور بهنوعی یادآور عظمت حکومت عثمانی است. خلاقیت و نوآوری صنعتگران خوشذوق ترکیه موجب افزایش حمایت سرمایهگذاران و درنتیجه کاهش هزینه تولید جواهرات می شود. به طور متوسط روزانه ۷۰ تا ۸۰ طرح جدید توسط شرکتهای جواهرسازی به بازار معرفی میشود و تولیدکنندگان ۱۰ گونه از آنها را اجرایی و روانه بازار میکنند. تنوع بالای طرحهای زینتی منجر به تربیت صنعتگران و گسترش شغل طلاسازی در ترکیه شد.
این شغل چالشها و بحرانهای زیادی در سالهای اخیر برایش به وجود آمد. همین امر باعث شد که بسیاری از فعالان این حوزه از کشورهای همسایه مانند ایران به کشور ترکیه مهاجرت کنند و در کارگاههای تولیدی آن شروع فعالیت به کار کنند. حقوق ماهانه یک کارگر ماهر طلاساز در شهر تهران ماهانه بین ۳ تا ۵ میلیون تومان است، اما همین کارگر در صورت فعالیت در کشور ترکیه درآمدی بالغبر ۵ تا ۷ هزار دلار در ماه خواهد داشت.
البته مهاجرت کارگران ماهر طلاساز ایرانی تنها بخشی از این داستان غمانگیز است. شرایط مساعد کشور ترکیه برای فعالیت درزمینهٔ جواهرسازی موجب تعطیلی کارگاههای طلاسازی در ایران و مهاجرت سرمایهگذاران شد. البنه به دلیل ارائه تسهیلات مناسب، ترکیه به بهشت صنعتگران طلاساز تبدیل شد.
بزرگترین مشتریان صنعت طلا سازی کشور ترکیه
بیشترین میزان صادرات جواهرات ترکیه در بین سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ میلادی ارزش ۳۲۳ میلیون دلار و به مقصد کشور ایالات متحده آمریکا بوده است. این آمار رکوردی برای صادرات در این صنعت برای کشور ترکیه است. امارات متحده عربی با واردات طلا و جواهر به ارزش حدودی ۷۰ میلیون دلار در رتبه دوم مشتریان این صنعت قرار میگیرد.
از دلایل گسترش طلاسازی در ترکیه میتوانیم به کاهش هزینه تولید و افزایش چشمگیر کیفیت که موجب جلب رضایت مشتریان می شود اشاره کرد. این عوامل ترکیه را به بهترین کشور صادرکننده طلا در منطقه بدل نموده است. از این رو موجب جلب بسیاری از سرمایهگذاران خارجی به این کشور شده است.
شرح وظایف شغل طلا سازی در ترکیه
برای موفقیت در شغل طلاسازی در ترکیه یا هر کشوری باید درک درستی از وظایف و مهارتهای موردنیاز داشته باشید. یک جواهرساز حرفهای باید بتواند با تلفیق مهارتهای دستی خود با عوامل درونی مانند استعداد و نوآوری اقدام به خلق محصولات زینتی فوقالعادهای نماید که توجه مشتریان را به خود جلب کند. هنرمندان حوزه جواهرات باید بتوانند برای پروژههای کلی، جزئی و یا سفارشی طرحهای جدید و مناسبی را ارائه دهند. پس از طراحی محصول، مهارتهای عملی خاصی از قبیل حکاکی بر روی جواهرات، صیقلکاری و ریختهگری جزو مهمترین عوامل پیشرفت یک تولیدکننده موفق طلا و جواهر هستند.
سخن پایانی
بخشی از زیورآلات و طلای ایران توسط کشور ترکیه تأمین میشود. این موضوع زمانی اهمیت خود را نشان میدهد که با بررسی آمار متوجه میشویم کشور ترکیه تا چند دهه پیش واردکننده طلای مستعمل از ایران بوده است. از عوامل پیشرفت این صنعت در کشور ترکیه میتوان به بهروزرسانی و حمایت از تولیدکنندگان اشاره کرد. این عوامل موجب منسوخ شدن روشهای سنتی و قدیمی طلاسازی در این کشور شده است.
از دیگر دلایل پیشرفت ترکیه در تولید طلا و جواهرات میتوان به تنوع بالای محصولات و نیاز روزافزون مصرفکنندگان داخلی اشاره کرد. شغل طلاسازی در ترکیه میتواند موقعیتی عالی و پرسود برای صنعتگران این حوزه باشد. چشمانداز روشن این صنعت تضمینی بر این ادعا است.
شما می توانید در ادامه مقاله شغل مترجمی در ترکیه را نیز مطالعه کنید.