مقدمه آیا تحصیل در ترکیه خوب است
برای اینکه بدانید آیا تحصیل در ترکیه خوب است یانه، باید ابتدا با شرایط و مزایای درس خواندن در این کشور آشنا شوید. امروزه تحصیل کردن در کشور ترکیه به یکی از گزینههای جذاب برای دانشجویان ایرانی جهت ادامه دادن مسیر تحصیل در دانشگاههای بینالمللی و معتبر تبدیل شده است. طی دهههای گذشته ایرانیان بسیار زیادی به قصد ادامه تحصیل به کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، کانادا، انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی و امریکایی پیشرفته دنیا مهاجرت کردهاند. اما در سالهای اخیر هزینه ویزا و اقامت در این کشورها بسیار بالا رفته است و بسیاری از دانشجویان و خانوادههایشان امکان پرداخت این هزینههای سرسامآور را ندارند و البته دوست دارند در کشورهای پیشرفته به ادامه تحصیل بپردازند.
به همین جهت کشور ترکیه به یکی از منطقیترین، اقتصادیترین، مطمئنترین و بهترین گزینهها جهت ادامه تحصیل این دانشجویان تبدیل شده است. اما سوالی که اینجا پیش میآید این است که تحصیل در ترکیه خوب است؟ این تصمیم چه مزایا و معایبی دارد؟
آینده تحصیلی در این کشور چگونه است و چه هزینهعایی پیش روی دانشجویان و خانوادههایشان قرار میگیرد؟ در ادامه این مطلب میخواهیم پاسخ تمامی این سوالهای شما را بدهیم تا متوجه شوید که تحصیل در ترکیه خوب است یا نه؟ با ما همراه باشید.
بررسی کیفیت آموزشی تحصیل در این کشور
در پاسخ به پرسش آیا تحصیل در ترکیه خوب است یا نه میتوان گفت طی دهههای گذشته با افزایش چشمگیر تعداد دانشگاههای معتبر و بینالمللی در شهرهای مختلف این کشور مانند آنکارا، استانبول و ارائه رشتههای تحصیلی متنوع در این دانشگاهها، کشور ترکیه رشد قابل توجهی در زمینه سطح کیفی آموزش عالی داشته است. علاوه بر این استقبال بیسابقه و عجیب دانشجویان خارجی جهت ادامه تحصیل در این کشور، ترکیه را تبدیل به یکی از ده قطب برتر تحصیلی در سرتاسر جهان کرده است. کیفیت آموزش در کشور ترکیه رنکینگ جهانی دانشگاههای این کشور را بسیار بالا می برد.
بر اساس آخرین آمار منتشر از رنکینگ QS EECA در سال ۲۰۱۹ میلادی، در حال حاضر نزدیک به ۲۲ دانشگاه این کشور در لیست ۵۰ دانشگاه برتر اروپا و آسیای مرکزی قرار دارد. همچنین بر اساس رنکینگ Quacquarelli Symonds (QS) ، ۹ موسسه آموزشی عالی و دانشگاه ترکیهای در لیست ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته و بر اساس لیست METU هم نام ۱۹ دانشگاه این کشور در میان ۱۰۰۰ دانشگاه برتر دنیا حضور دارد.
دهها کالج و دانشگاه دولتی و خصوصی در ترکیه وجود دارد که رشتههای متنوعی مانند پزشکی، مهندسی، امور مالی، تجارت و... را به هر دو زبان ترکی استانبولی و انگلیسی به دانشجویان بومی و مهاجران ارائه میدهند.
همچنین کشور ترکیه یکی از اعضای اصلی پلتفرمهای تحصیلی مرتبط جهانی و حاضر در جریان بولونیا از سال ۲۰۰۱ میلادی است.
این یعنی که تمام دانشجویانی که در حال تحصیل در این کشور هستند، امکان ادامه تحصیل در سایر کشورهای تحت قرارداد ECTS ( سیستم انتقال اعتباری اروپا) برایشان فراهم است. در حقیقت مدارک دانشگاهی آنها بدون نیاز به معادلسازی در سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی قابل شناسایی و پذیرش خواهد بود. این مورد میتواند پاسخ خوبی برای سوال آیا درس خواندن در ترکیه خوب است یا نه، باشد.
دانستن اعتبار بالای مدارک دانشگاهی کشور ترکیه
در این کشور دانشگاههای بسیار معتبر و معروفی مثل دانشگاه Middle East Technical ، دانشگاه حاجتتپه و دانشگاه بیلکنت در پایتخت این کشور یعنی آنکارا وجود دارد. همچنین دانشگاههای خوشنامی مانند دانشگاههای بغازیچی، سابانچی، کوچ و دانشگاه فنی در شهر استانبول قرار دارند؛ بنابراین ادامه تحصیل در ترکیه میتواند ضامن بروز فرصتهای جدید تحصیل در این کشور و پاسخ خوبی به سوال آیا تحصیل در ترکیه خوب است یا نه باشد.
یقینا یکی از مزایای مهم تحصیل کردن در کشور ترکیه، اعتبار بالای مدارک و مدارج دانشگاهی در این کشور است. یکی از مشکلاتی که همواره دانشجویان ایرانی را سردرگم کرده است؛ مسئله عدم وجود اعتبار کافی برای مدارک تحصیلی بسیاری از دانشگاههای ایرانی در دیگر کشورها است.
البته باید گفت که خوشبختانه مدارک دانشگاهی دانشگاههای کشور ترکیه از این قاعده مستثنی هستند و مورد تائید کشورهای مختلف در سرتاسر دنیا قرار میگیرند. به همین جهت دانشجویان ایرانی با ادامه تحصیل در این کشور و فارغالتحصیل شدن از هر کدام دانشگاههای معتبر ترکیه شانس خوبی برای وارد شدن به بازارهای بینالمللی و روبهرو شدن با فرصتهای نوین شغلی در اقصی نقاط جهان خواهند داشت. این مسئله هم یکی از مزایایی است که پاسخ به سوال آیا تحصیل در ترکیه خوب است را آسانتر میکند.
پاسخ به سوال آیا تحصیل در ترکیه خوب است با بررسی امکان انجام کار دانشجویی در این کشور
در پاسخ به سوال مهم تحصیل در ترکیه خوب است یا نه میتوان یکی دیگر از مزایای مهاجرت به این کشور را بررسی کرد. این مزیت مهم؛ امکان انجام کار دانشجویی برای دانشجویان بینالمللی در این کشور است. اینکه از این طریق بتوانند بخشی از هزینههای زندگی و تحصیل خود در ترکیه را تامین کنند. همچنین میتوانند یک تجربه کاری مفید و جدید در بازارهای این کشور را داشته باشند. علاوه بر این کار کردن در این کشور میتواند باعث ایجاد تعامل و آشنایی مفید با جامعه این کشور باشد. البته که استفاده از امتیاز کار کردن در حین تحصیل در این کشور دارای قوانینی است که در ادامه آنها را بیان میکنیم. این قوانین عبارتاند از:
* دانشجویان خارجی حق کار کردن در ادارات دولتی و خصوصی کشور ترکیه را ندارند.
* دانشجویان خارجی فقط در مقطع ارشد و دکترا میتوانند با داشتن مجوز کار به انجام کار دانشجویی در این کشور بپردازند. در واقع به دانشجویان بینالمللی مقاطع کاردانی و کارشناسی اجازه انجام کار در سال اول تحصیلی را نمیدهند.
لازم به ذکر است که ساعت کار مجاز دانشجویان خارجی در این کشور ۳۰ ساعت در هفته است. دانشجویان واجد شرایط میتوانند از طریق وزارت کار و امور اجتماعی این کشور جهت دریافت مجوز کار اقدام نمایند. باید بدانید که در تعطیلات رسمی و تابستان شرایط متفاوت است. دانشجویان بینالمللی حاضر در این کشور میتوانند به انجام کار تمام وقت در این فصل بپردازند.
کلام آخر: آیا تحصیل در ترکیه خوب است
در این مطلب بنا را پاسخ بر سوال مهم آیا تحصیل در ترکیه خوب است یا نه گذاشتیم. در راستای آن مزایای تحصیل در این کشور را به شما معرفی کردیم. تصمیم نهایی در این مورد با خود شما است. شما میتوانید تمامی این مزایا را با شرایط خود بسنجید تا متوجه شوید برای شما تحصیل در ترکیه خوب است یا نه. امیداریم بتوانید در این مورد به شما کمک کنیم.