قلعه یدیکوله استانبول
قلعه هفت برج استانبول یا یدیکوله یکی از قلعههای تاریخی شهر است که هم در زمان امپراطوری روم و هم در دوران حکومت عثمانی مورد استفاده قرار میگرفت.
یدی در زبان ترکی به معنای ۷ و کوله به معنای برج میباشد. یدیکوله در ساحل دریای مرمره قرار دارد و به عنوان محل استقبال لشکریان فاتح ساخته شده بود که قدمت آن به امپراطوری بیزانس برکی گردد.
نام یدیکوله به قلعه هفت برج رواج یافت چرا که در آن زمان قلعه دو یا سه برج داشت و در زمان عثمانی چند برج دیگر برای آن ساخته شد و از آن پس مردم نام هفت برج را برای این مکان انتخاب کردند.
یدیکوله در زمان حکومت عثمانی به عنوان خزانه دولت، زندان و انبار جنگی مورد استفاده قرار میگرفت.
علاوه بر این ها یدیکوله یکی از دروازههای ورودی شهر استانبول به شمار می آمد و اگر مسافری قصد ورود به استانبول از غرب را داشت باید مجوز خود را برای ورود از یدیکوله دریافت مینمود.
افراد در پشت دروازه های مختلف که در سراسر استانبول ایجاد شده بود به نوبت قرار میگرفتن و مجوز آنها تحت بازرسی قرار میگرفت و تنها به این صورت اجازه ورود به استانبول به آنها داده می شد. دروازه در صبح باز و غروب بسته می شد.
بنا بر شواهد و داستانهایی که درباره یدیکوله استانبول وجود دارد، این قلعه به عنوان قلعهای خوفناک شناخته شده است.
بسیاری از افراد بلندپایه تا سربازان آن دوران در این قلعه پس از تحمل حبس، اعدام شدند. یکی از اتفاقات تاریخی مهمی که در آن مربوط به اعدام سلطان عثمان دوم بود که این سلطان در سن بسیار کم به سلطنت رسید و بعد با دسیسه درباریان در آن قلعه زندانی شده و سپس اعدام گشت.
یک افسانه قدیمی درباره یدیکوله این بود که مردم میگویند وقتی محمد فاتح قصد داشت قلعه یدیکوله را تصاحب کند.
کنستانتین پنجم توسط یک فرشته به تندیس مرمری تبدیل گشته تا در زمان مناسب ظهور کند و امپراطوری خود را پس بگیرد. افسانهها و همینطور داستانهای تاریخی واقعی بر زیبایی و اسرارآمیز بودن یدیکوله افزودهاند.
برای خرید ملک لوکس در استانبول می توانید از سایت املاک ترکیه کوبه استفاده کنید.